tak robiłem... i nic... ale spróbuje jeszcze raz...
EDIT
nie wiem czy to ma wpływ ale ja instaluje ze sterami w wirtualnej maszynie... wiem, że pisze w różnych miejscach, że nie da się ale moja maszyna nie wykrywa sterow... dlatego myślę, że da się u mnie zrobić aby sprawdzić na VMWare stery także...
W Nlitle zaznacz folder z wieloma sterownikami pokarze ci się 2 funkcje wybierz wrzystkie i naciśnij OK Będzierz miał sterowniki w trybie PNP i robisz dalej i ci integruje
robiłem i nic... teraz zobacze jak tylko jeden zainstaluje... właśnie się kończy
EDIT
i nic... nie instaluje się ani dźwięk ani grafa... ;/ chyba sobie dam spokój...
EdIT 2
Ostatnia szansa... ścągnąłem sobie te Driver Pack A i dałem folder wielu sterowników... wykryło mi 3 - 2 od ati i jedno od nvidii... dałem te od Ati i zobaczymy co się będzie działo...
EDIT 3
i nic... jednak dodam sobie folder z niektórymi sterami do płyty... dzięks za chęć pomocy
A ja mam takie pytanie: Czy jeśli mam w domu kilka kompów i chcę na jednej płytce zintegrować stery do wszystkich to czy będą się instalować tylko te potrzebne do danego kompa? Lub może da się to jakoś wymusić / ustawić?
A nie mogę po prostu zintegrować każdego sterownika z osobna? Chodziło o to czy jeżeli to zrobię to czy nie będą się wszystkie instalować na każdej z maszyn, a takie driverpacki z masą niepotrzebnych de facto sterowników podniosą rozmiar obrazu i, jak mniemam, wydłużą instalację
Jeśli wiesz jakie to możesz zintegrowac każdego z osobna ale po co ja ma zintegrowane te paczki DriverPack Chipset DriverPack CPU DriverPack LAN DriverPack MassStorage DriverPack Sound A ich rozmiar po spakowaniu w Nlite wynosi około 100MB, co do instalacji to ci będzie instalwał do konkretnego sprzętu dany sterownik nie będzie ci instalował wszystkich Czas instalacji troche na pewno ci sie wydłuży
integruję sterowniki do swojego mod'a windows'a (XP pro. SP3) i jak na razie nie wiem za bardzo co wybrać przy tych zapytaniach Mam na uwadze podpowiedź z pierwszego postu odnośnie tego problemu
MalcolmX napisał(a):
5. Teraz ważna uwaga; integrując sterowniki SATA, zaznaczamy opcję Sterownik pliku tekstowego do wszystkich zaś pozostałych, opcję Regularny sterownik PNP (screen3). W przypadku kiedy na liście wyboru sterowników mamy kilka wersji systemów operacyjnych, wybieramy tylko jeden, ten który aktualnie modyfikujemy (w tym przypadku jest to oczywiście WindowsXP).
aczkolwiek niema nigdzie napisanego systemu i w związku z tym nie mam zielonego pojęcia co zaznaczyć. Będę bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam i przy okazji witam wszystkich, ekstra sprawa z tym forum.. szkoda tylko że napotkałem problem którym "muszę" Was męczyć..
integruję sterowniki do swojego mod'a windows'a (XP pro. SP3) i jak na razie nie wiem za bardzo co wybrać przy tych zapytaniach Mam na uwadze podpowiedź z pierwszego postu odnośnie tego problemu
MalcolmX napisał(a):
5. Teraz ważna uwaga; integrując sterowniki SATA, zaznaczamy opcję Sterownik pliku tekstowego do wszystkich zaś pozostałych, opcję Regularny sterownik PNP (screen3). W przypadku kiedy na liście wyboru sterowników mamy kilka wersji systemów operacyjnych, wybieramy tylko jeden, ten który aktualnie modyfikujemy (w tym przypadku jest to oczywiście WindowsXP).
aczkolwiek niema nigdzie napisanego systemu i w związku z tym nie mam zielonego pojęcia co zaznaczyć. Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam i przy okazji witam wszystkich, ekstra sprawa z tym forum.. szkoda tylko że napotkałem problem którym "muszę" Was męczyć..
Oto zrzuty problemu:
Zaznaczasz wszystkie sterowniki trybu txt w 2 obrazkach i jazda
Dzięki za odpowiedź A teraz czy mam słuszność myśląc że: Po wypakowaniu instalacji sterowników od nvidi do wybranego przez siebie folderu, a potem wybieram go i załączam tylko jeden sterownik to mam od razu zintegrowane sterowniki w danej wersji (w tym wypadku 180.48) w swoim modzie windows'a.. tylko zastanawia mnie że instalka zajmuje tak dużo, instalacja normalnie też zajmuje trochę czasu tak więc tylko ten mały pliczek (chyba *.ini) wystarczy szukałem ale nie widziałem instalki tychże sterowników w formie addona.. mam nadzieje że jasno się wyraziłem.
niewiem czy to tutaj to powinno byc napisane ale pisze jak cos to sorry. A pytanie brzmi zmodernizowalem se windowsa juz stworzonego dla pendrive dodajac stery dla SATA wszystko dzial poza dzwiekiem i odtwarzaniem video jak mam wgrane kodeki.ALe to pewnie brak zintegrecialem sie spytac gowanych sterow.Chcialem sie spytac co zrobic by odpalic tego windowsa na innym kompie niz na którym byl istalowany na pendrive windows xp. Bo nawet jak próbowalem odpalic windows z pendrive po przez botowanie w mym biosie F12 a nie przez wybur jak ma sie np 2 windy na jednym dysku i gdy próbuje odpalic przez botowanie wyskakuje ze brak jakiegos pliku cos jak by informacje o zaistalowaniu byly skasowane ale one sa lecz na dysku z windowsem na dysku twardym a na pendrivie nie wiec na innym kompie nie ruzszy win xp z pendrive. SORY ZA CHAOS W PYTANIU. Mam laptopa ACER 1,7GHZ proc. 1GB ram. PENDRIVE 8gb KINGSTONA.
Ja mam problem ze sterownikami SATA. Po zintegrowaniu nadal nie wykrywa mi dysku. Przypuszczam, że mogę robić coś źle, lub nie mam odpowiednich sterowników. Sterowniki pobrałem z linku znajdującego sie na forum.
Zauważę, że obecnie korzystam z Windowsa MX7 i instalacja przebiegła bez problemów. Czy byłby mi ktoś w stanie pomóc?
Wielkie dzięki, wszystko działa jak trzeba (wykrywa dysk). Wiecie może, czy sterowniki do sprzętu (grafa, dźwięk, HDMI, itd) które używam obecnie pod windows 32bit będą działały pod 64 bit?
Wielkie dzięki, wszystko działa jak trzeba (wykrywa dysk). Wiecie może, czy sterowniki do sprzętu (grafa, dźwięk, HDMI, itd) które używam obecnie pod windows 32bit będą działały pod 64 bit?
Nie będzie działać musisz ściągnąć do systemu 64bit morze dzwięk tylko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości