Przeszukaj Forum
Ładowanie

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie 
Teraz jest 25 kwi 2014, 11:10


Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]





Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 22 mar 2012, 13:32 
Offline
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2008, 19:12
Posty: 54
Płeć: Nieznana
Punkty reputacji: 3
Podziel się na FacebookuPodziel się na TwitterzePodziel się na DigguPodziel się na Google+    W górę
No jasne że używamy, takie systemy jednak instalują tylko najbardziej odważni i zaawansowani użytkownicy, stąd tylko tyle postów. Kto ma jakieś peryferia typu drukarka, skaner, urządzenie wielofunkcyjne itp., instaluje pelniejszy mod.
Jeżeli tak zależy Ci na działaniu peryferiów poszukaj na allegro używanych drukarek, zdarza się że można kupić nawet za złotówkę używaną atramentówkę. Lub ewentualnie znajdz kogośc kto może szybko przetestować u siebie nową wersje maxi evo pod tym kątem.
Ja po prawie dwóch tygodniach użytkowania tego systemu jestem z niego bardzo zadowolony, system nic nie stracił ze swojej szybkosci. Polecam.

MOBO: MSI P55-GD65
CPU+FAN: Core i5 750+ Noctua NH-U12P SE2
RAM: A-Data XPG X-Series DDR3 Dual Chanel 4GB 2000 9-9-9-24 XMP
GPU: Msi GTX 460
HDD: 2xWD Caviar Black 500GB WD5001AALS 32MB SATA-II RAID0
PSU: Be quiet! Straight Power E7-600W
CASE: Cooler Master ATCS 840
LCD: DELL 2408WFP S-IPS

Windows


  Zobacz profil Galeria
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 22 mar 2012, 13:38 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2010, 22:12
Posty: 634
Zdjęcia: 4
Płeć: On
Punkty reputacji: 20
    W górę
oj mi tam drukarka właśnie nie potrzebna , chciałem by była bo chciałem zrobić system taki pełniejszy od V . Też pytam wśród znajomych o takiego sprzęta .Moze ktoś z czytających ma jakiegoś trupa :) by odstąpić :)

Edycja postu - powód . Pytania odnośnie 32 bitowego kastracika .
z tego co się dowiedziałem to Romuald pracuje nad kastracikiem 32 bitowym

Mój Chomiczek <--Klik :)
jestem na ćwierkaczu https://twitter.com/FAFALmods
Wszystkie moje mody znajdziesz na chomiku w folderze modyfikacje
Kiedyś wyśmiewany , kiedyś ten gorszy . Dziś okradany po to by móc mi dorównać
Obrazek

:E


  Zobacz profil Album osobisty
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 25 mar 2012, 04:43 
Offline
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 sie 2008, 09:54
Posty: 56
Lokalizacja: Czeladź
Płeć: On
Punkty reputacji: 0
    W górę
Kurde, jestem nieprawdopodobnie zaskoczony tym Modem!! Szok jak to Zap*****la :D
Instalacje w mrugnięcie oka....
Lecz mam pytanie... Brakuje mi jednej rzeczy tzn:

program "jDownloader" potrzebuję Javy, a jej się nie da zainstalować :( ma ktoś podobny problem?

Obrazek

i jeszcze nie mogę zainstalować NET Framework 3.5 a bardzo potrzebuję...
gdzie włączyć opcję instalacji?

Obrazek

z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam, Noi Sromotnik ma mocnego rywala :)

Edit:

Wydajność: "uruchomiony Eset 5 i AQQ"

Obrazek

!!!REWELACJA!!!

Obrazek
Obrazek


  Zobacz profil Galeria
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 25 mar 2012, 09:51 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2010, 22:12
Posty: 634
Zdjęcia: 4
Płeć: On
Punkty reputacji: 20
    W górę
Framework 3.5 jest w systemie , ja używam rt7 do krojenia systemów i on potrzebuje tego frameworka . Nic nie wyskakiwało jakieś cudeńka wiec powinie działać ,
Java używam do a andka i kilka podobnych programów też działa , może inna wersję lub z innego źródła .

Ja nie rywalizuje ja robię swoje :E
Ale dziękuje za uznanie :P
Edycja postu -
Po waszych zgłoszeniach co działa co się wywraca postanowiłem spróbować swoich sił z professionalem
Tu dodaje - te same poprawaki , dx'a , frameworka 4 wersja z poprawkami , 7zip'a , cclinera , sunrise seven .
Z dodatków to wszystko , reszta za często wychodzą nowe wersje by sobie głowe nimi zawracać .
System podobnie cięty ale zostawiam ie , to badziewie nie może być ruszane by nie wyskakiwały błędy skryptów . Aha zostaje ie to co jest w standardzie NIE MAM ZAMIARU DODAWAĆ IE9 !! .
Bedze nieco wolniej reagował bo też nie będzie ruszany pewien mechanizm od kompatybilności systemu , ale tu coś pomodze z tym . Tak że zgłąszajcie wszysto jak leci a małe programy takie 20 /30 mb podawajcie linki to mi sie przyda do sprawdzanie profeska
F5.1 ii tak go udostępnię a system zostanie na warsztacie do póki nie wpadną mi w łapki jakieś ciekawe sztuczki na przyspieszenie ma być wydajnościowy i taki będzie .
Pozdrówka .

Mój Chomiczek <--Klik :)
jestem na ćwierkaczu https://twitter.com/FAFALmods
Wszystkie moje mody znajdziesz na chomiku w folderze modyfikacje
Kiedyś wyśmiewany , kiedyś ten gorszy . Dziś okradany po to by móc mi dorównać
Obrazek

:E


  Zobacz profil Album osobisty
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 25 mar 2012, 16:14 
Offline
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sie 2010, 17:08
Posty: 84
Płeć: On
Punkty reputacji: 2
    W górę
to tylko propozycje
mozna by dodac te programiki

ten wystarczy ze 2x w tygodniu se go odpalic
http://www.crystalidea.com/speedyfox

a ten tyz jest dobry i mozna by dodac
http://www.bandicam.com/bandizip/



  Zobacz profil Galeria
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 26 mar 2012, 12:53 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2009, 12:13
Posty: 10
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: On
Punkty reputacji: 0
    W górę
Ja mam pytanie. Da się włączyć Compatibility Mode?


  Zobacz profil Galeria
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 28 mar 2012, 14:00 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2010, 22:12
Posty: 634
Zdjęcia: 4
Płeć: On
Punkty reputacji: 20
    W górę
Nie da się , zostało celowo uszkodzone .

Mój Chomiczek <--Klik :)
jestem na ćwierkaczu https://twitter.com/FAFALmods
Wszystkie moje mody znajdziesz na chomiku w folderze modyfikacje
Kiedyś wyśmiewany , kiedyś ten gorszy . Dziś okradany po to by móc mi dorównać
Obrazek

:E


  Zobacz profil Album osobisty
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 30 mar 2012, 21:48 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2008, 02:13
Posty: 7
Płeć: Nieznana
Punkty reputacji: -1
    W górę
Są dwa problemy, a mianowicie drukarka niby się zainstalowała, ale już drukować nie chce :(. Jest błąd drukowania. Inny problem to przy instalacji oprogramowania do słuchawek Logitecha nale coś się wali.

Poniżej fragment z dziennika.

Kod:
=== Rejestrowanie zatrzymane: 2012-03-30  21:45:38 ===
MSI (c) (40:E8) [21:45:38:612]: Note: 1: 1708
MSI (c) (40:E8) [21:45:38:613]: Transforming table Error.

MSI (c) (40:E8) [21:45:38:615]: Transforming table Error.

MSI (c) (40:E8) [21:45:38:615]: Produkt: Logitech G930 -- Instalacja nie powiodła się.

MSI (c) (40:E8) [21:45:38:616]: Instalator Windows zainstalował produkt. Nazwa produktu: Logitech G930. Wersja produktu: 1.0.364. Język produktu: 1045. Producent: Logitech. Stan powodzenia lub błędu instalacji: 1603.

MSI (c) (40:E8) [21:45:38:617]: Grabbed execution mutex.
MSI (c) (40:E8) [21:45:38:617]: Cleaning up uninstalled install packages, if any exist
MSI (c) (40:E8) [21:45:38:618]: MainEngineThread is returning 1603
=== Verbose logging stopped: 2012-03-30  21:45:38 ===


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


  Zobacz profil Galeria
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 30 mar 2012, 21:59 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2010, 22:12
Posty: 634
Zdjęcia: 4
Płeć: On
Punkty reputacji: 20
    W górę
No i tak się domyślałem ze drukarki nie będą działać , ten programik to jakiś wielki jest megabajtowo ?
Tak się składa że robię prawie wszystko na nowo na professionalu to przydało by się do stestowania .
Jak się da to zrób tak np 7zip'em wypakuj program następnie przejdź do menadżera urządzeń i tam znajdź ten komponent kliknij i z ppm wybierz aktualizuj sterownik , w okienku podaj ścieżkę do wypakowanego programiku . Tak się czasem robi ze sterami grafiki może i tu zadziała.

Mój Chomiczek <--Klik :)
jestem na ćwierkaczu https://twitter.com/FAFALmods
Wszystkie moje mody znajdziesz na chomiku w folderze modyfikacje
Kiedyś wyśmiewany , kiedyś ten gorszy . Dziś okradany po to by móc mi dorównać
Obrazek

:E


  Zobacz profil Album osobisty
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 30 mar 2012, 22:24 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2008, 02:13
Posty: 7
Płeć: Nieznana
Punkty reputacji: -1
    W górę
Jak pisałem na Win7tools mogę Ci za sponsorować jakąś drukarkę więc daj znać na privie. Jeśli chodzi o oprogramowanie to jest to wykonywalny exe więc chyba nie da się bebechów z niego wyciągnąć, a przynajmniej ja nie wiem jak.


  Zobacz profil Galeria
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 7 kwi 2012, 14:43 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lis 2011, 13:15
Posty: 1
Płeć: On
Punkty reputacji: 0
    W górę
Witam.

Mam problem, otóż gdy chce przełączyć użytkownika to wysypuje mi takim oto błędem:
"Liczba połączeń z tym komputerem jest ograniczona, a wszystkie połączenia są już używane. Spróbuj połączyć się później lub skontaktuj się z administratorem systemu"

Co mogę zrobić aby pozbyć się tego błędu ?


  Zobacz profil Galeria
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 7 kwi 2012, 14:52 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2010, 22:12
Posty: 634
Zdjęcia: 4
Płeć: On
Punkty reputacji: 20
    W górę
Przeczytaj uważnie opis . a dokładnie to
Niestety miało być to w kolejnej wersji ale wyszło jak wyszło :
System jest jedno kontowy - oznacza to ze możliwe jest tylko jedno konto , to które tworzymy podczas instalacji
nie ma możliwości przełączenia się na inne później utworzone konto .

Mój Chomiczek <--Klik :)
jestem na ćwierkaczu https://twitter.com/FAFALmods
Wszystkie moje mody znajdziesz na chomiku w folderze modyfikacje
Kiedyś wyśmiewany , kiedyś ten gorszy . Dziś okradany po to by móc mi dorównać
Obrazek

:E


  Zobacz profil Album osobisty
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 17 kwi 2012, 08:09 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2010, 22:12
Posty: 634
Zdjęcia: 4
Płeć: On
Punkty reputacji: 20
    W górę
Siemanko ludziska :)

No co to ja chciałem a tak wiem
właśnie ruszam z kolejną wersją tego systemu . Przeskakuje na podwersję F5.2
System będzie zbudowany na bazie w7 x64 professional .
Ta sama ilość poprawek , te same tweaki + kilka dopalaczy .
Na starcie pisze :

całkowicie rezygnuje z drukarek skanerów i tym podobnych
Niebawem okaże się jeszcze coś ( taka moja ostatnia desperacka próba by w systemie były te sprzęty )
ale to nie temat o tamtym modzie .
F5.2 będzie nastawiony na osiągi i jak miało to miejsce w F5
który popyla nieźle na dysku i tu też będzie szybko .
A jak uda mi się ominąć pewien problem ,wydajność dyskowa wzrośnie o 1,2 % w porównaniu do f5.
Nie będzie żadnych dodatków typu direct x , wbudowany jest 7 zip bo go potrzebuje .
Zostaje ie (standardowe ) , zostaje cały moduł kompatybilności programowej ,
i tu zwracam się do was o udzielanie info w tym temacie

wszelkie informacje , linki oraz instrukcje mile widziane

testowanie-moda-t14654.html
To chyba wszystko na chwile obecną
trzymajcie kciuki

Mój Chomiczek <--Klik :)
jestem na ćwierkaczu https://twitter.com/FAFALmods
Wszystkie moje mody znajdziesz na chomiku w folderze modyfikacje
Kiedyś wyśmiewany , kiedyś ten gorszy . Dziś okradany po to by móc mi dorównać
Obrazek

:E


  Zobacz profil Album osobisty
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 17 kwi 2012, 13:49 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2011, 14:52
Posty: 14
Płeć: On
Punkty reputacji: 0
    W górę
można prosic o screeny?


  Zobacz profil Galeria
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 17 kwi 2012, 14:00 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2010, 22:12
Posty: 634
Zdjęcia: 4
Płeć: On
Punkty reputacji: 20
    W górę
Nie ma sensu dawać screanów bo bo wygląd nie był zmieniany prócz przycisków w przód i tył .

Mój Chomiczek <--Klik :)
jestem na ćwierkaczu https://twitter.com/FAFALmods
Wszystkie moje mody znajdziesz na chomiku w folderze modyfikacje
Kiedyś wyśmiewany , kiedyś ten gorszy . Dziś okradany po to by móc mi dorównać
Obrazek

:E


  Zobacz profil Album osobisty
 Tytuł: Re: Maxi Evo F5
PostNapisane: 18 kwi 2012, 18:14 
Offline
Zaawansowany
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2010, 22:12
Posty: 634
Zdjęcia: 4
Płeć: On
Punkty reputacji: 20
    W górę
I stało się tak jak pisałem pierwsza wersja systemu jest zrobiona . Maleństwo na dysku zajmuje około 3,66 gb , szybka instalacja ba bardzo szybka instalacja . Net mobilny jest , test wydajności jest , gadgety są , przełącznik ekranów jest , framework 4 sie instalował ale nie chciało mi sie siedzieć pół godziny aż dokończy sie instalacja - wymaga sprawdzenia i poczekania do końca .

Mój Chomiczek <--Klik :)
jestem na ćwierkaczu https://twitter.com/FAFALmods
Wszystkie moje mody znajdziesz na chomiku w folderze modyfikacje
Kiedyś wyśmiewany , kiedyś ten gorszy . Dziś okradany po to by móc mi dorównać
Obrazek

:E


  Zobacz profil Album osobisty
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:


Oficjalne forum projektu WindowsMX •  Modyfikacje oraz tworzenie instalacji nienadzorowanych. •  Kopiowanie treści bez zgody autorów zabronione.

phpBB Gallery phpBB3.pl phpBB.pl phpBB SEO Zgodność z W3C