Moje problemy z MX7: 1.Przesuwając otwarty folder lub inne okienko wygląda wszystko tak jakby sie zacinało , zjeżając w dół na stronie internetowej jest podobnie... bardzo mi to przeszkadza. Może to być wina tego że nie wgrałem sterowników do karty graficznej? ( nie wiem jaką mam klikając prawym na komputer też się nie dowiedziałem) 2. Instalowałem Mx7 na pustym dysku okazało się że płyta jest porysowana nie wszystko zainstalowałem włączyłem brakowało jakiegoś pliku zainstalowałem ponownie z innej płyty teraz automatycznie po 25 sekundach włącza mi usunięty i nie działający windows x/ co lepsze gdy chciałem zainstalować nowego patcha do xp instalowało mi właśnie na tym ... ;/ 3. nie mam dźwięku ...rozwiązanie może być w nawiasie punktu 1 ale nie wiem co z tym zrobić ...
Dźwięk już jest ale jest inny problem
Podaczas awarii systemu wyłącza się komputer ...;/
/R4: Nie dubluj postów w tak krótkim odstępie czasu, od tego jest Edycja postów. + warn i prosze się zapoznać z regulaminem naszego forum
Ostatnio edytowano 6 kwi 2009, 01:57 przez R4zen, łącznie edytowano 2 razy
Moje problemy z MX7: 1.Przesuwając otwarty folder lub inne okienko wygląda wszystko tak jakby sie zacinało , zjeżając w dół na stronie internetowej jest podobnie... bardzo mi to przeszkadza. Może to być wina tego że nie wgrałem sterowników do karty graficznej? ( nie wiem jaką mam klikając prawym na komputer też się nie dowiedziałem) 2. Instalowałem Mx7 na pustym dysku okazało się że płyta jest porysowana nie wszystko zainstalowałem włączyłem brakowało jakiegoś pliku zainstalowałem ponownie z innej płyty teraz automatycznie po 25 sekundach włącza mi usunięty i nie działający windows x/ co lepsze gdy chciałem zainstalować nowego patcha do xp instalowało mi właśnie na tym ... ;/ 3. ŻADNA gra nie działa directaX 3d podobno nie ma a jest. 4.Podczas awarii systemu (co pół godziny ;/) wyłącza się komputer
Puki co jestem bardzo niezadowolony z mx7 Może ktoś mi pomóc?
Moje problemy z MX7: 1.Przesuwając otwarty folder lub inne okienko wygląda wszystko tak jakby sie zacinało , zjeżając w dół na stronie internetowej jest podobnie... bardzo mi to przeszkadza. Może to być wina tego że nie wgrałem sterowników do karty graficznej? ( nie wiem jaką mam klikając prawym na komputer też się nie dowiedziałem) 3. ŻADNA gra nie działa directaX 3d podobno nie ma a jest.
Dowiedz się jaką masz kartę (np. zaglądając do wnętrza kompa) i zainstaluj odpowiednie sterowniki.
Hmmm mój problem. Instaluje najnowsze stery do 9600gt po ponownym uruchomieniu blue screen, robię reseta odpali poprawnie w trybie awaryjnym, albo w ostatniej dobrej konfiguracji. Tak więc wracam do starych sterów z płytki (bodaj wersja marzec 2008). Stery aktualizuje tylko dlatego, żeby sprawdzić czy na nowych odpali mi Left 4 Dead, na obecnych gra odpala ale mam sam dźwięk od początku(nawet intro nie widzę).CS 1,6 działa bez problemu
Mój problem jest następujący: Ściągnąłem najnowszego directx-a (z marca 2009) i jak instaluje pokazuje mi się okno że oprogramowanie nie przeszło testów zgodności z windowsem i koniec, nie mogę tego ominąć a próbowałem już paru metod z google, edytowałem rejestr i grzebałem w narzędziach administracji. nic. jeśli ktoś wie jak to ominąć albo gdzie można pobrać najnowszego dx-a dla mx7 to będę wdzięczny bardzo
Mam problem przy instalacji nowego GG. Otwiera się to pierwsze okno, jest ładowanie i odlicza %, jak dochodzi do 100% to taki komunikat: Jestem na koncie 'User', nic nie grzebałem w uprawnieniach itp, tyle co zainstalowałem system.
Proszę o pomoc.
@edit Nagle zadziałało
Ale mam kolejny problem, już 3 z tym systemem Mam program OdSiebie uploader. Kiedy próbuję zuploadować jakikolwiek plik powyższym programem dzieje się następująca rzecz: Przez sekundę pokazuje mi jakąś kosmiczną prędkość wysyłania i po chwili się zawiesza. To nie wszystko, po takiej akcji mam zapchane całe łącze (upload) nawet po wyłączeniu programu i muszę resetować modem. Jeżeli ktoś wie w czym może być problem to proszę o pomoc.
PS Na innym komputerze z WinXP program działa bez zarzutów.
PS 2 Jak zadzwoniłem do dostawcy że mam zapchane łącze (nie wiedziałem jeszcze od czego) to mi powiedzieli że mam zwykłego XP zainstalować bo twórca MX'a napewno wgrał jakiegoś wirusa żeby szpiegować użytkowników
Witam Czy u mnie zadziała ten trik z instalacją sterowników na sterowniki? Bo nie mogę żadnych nowszych dopasować... Mam takie: Jakie wgrać?? stabilne i w miarę dobre... pzdr.
Moim problemem w MX7 zreszta jedynym jest to ze nie moge wypalic plyty.... prawdopodobnym problemem jest to iz w uslugach wylancza mi sie "Usługa COM nagrywania dysków CD IMAPI" . niewiem co z tym zrobic bo jak ja wloncze to zaraz sama sie wylancza.... i niewiem czy to jest jakies male niedociagniecie czy poprostu mam jakiegos wrednego drania na dysku i plata mi takie kawaly :/ prosze o pomoc !!!! z gory TXH
Witam.Mam taki problem z Windows MX 7, gdy uruchamiam komputer wszystko wczytuje przechodzi do wyboru uzytkownika, i ta lista nie wyswietla sie, przez co nie moge nic zrobic.Probowalem wejsc trybem awaryjnym co mi sie udalo, lecz nie wiem co zrobic aby naprawic ten blad. Od razu mowie, ze wczoraj wylaczylem normalnie komputer, 0 problemow, dopiero dzisiaj rano odpalam a tu lipa :/
witam serdecznie, zainstalowalem mx7. i wszystko prawie jest oki, ale bywa tak ze ie7 samoczynnie wylacza niektore strony, a wlasciwie przegladarkja sama sie wylacza, niewiem czy jest to kwestia ustawien czy blad systemowy, na poprzednim xp profesionalu te straony dzialaly, pozatym niemam uwag do systemu, wielki szacun za systemik. moze ktos podpowie o co biega z ta przegladarka ?
Witam, wiem, że to nie ten dział (chyba). Jestem nowym userem tego Windowsa, po zainstalowaniu go, nie moge zainstalować sterowników do płyty głównej (chodzi mi głos) Proszę o pomoc.
Płyta: Gigabyte GA-G33-DS3R.
Sterowniki pobrałem z gigabyte.pl, gdy instalowałem na innym windowsie działało. Proszę o pomoc.
Dołączył(a): 1 maja 2009, 13:04 Posty: 2 Płeć: Punkty reputacji: 0
Paweł napisał(a):
Mam pytanie dotyczące "kopii zapasowej" w MX7f ma być aktywna ,czy nie?. W innych wersjach wiem ,że jest usunięta.
Bardzo proszę o pomoc!.Próbuję użyć tej aplikacji ale wyrzuca błąd"Zwrócony został błąd podczas tworzenia kopii woluminu w tle:800423f4 Przerywanie wykonywania kopii zapasowej."?
Dołączył(a): 22 maja 2009, 20:36 Posty: 1 Płeć: Punkty reputacji: 0
Mam następujący problem: Przy uruchamianiu programu Windows Move Maker okno pojawia się na pół sekundy i znika. Tak jest cały czas. Czy to wina Oprogramowania czy nieprawidłowej wersji WMM?
Dołączył(a): 17 maja 2009, 13:21 Posty: 28 Zdjęcia: 1 Płeć: Punkty reputacji: 0
Witam, mam taki problem, że już po instalacji, po zresetowaniu kompa jak ma sie pojawić boot screen to wywala blue screen, teraz nie wrzucę tego bluescreena, bo do tego musiał bym całego MXa instalować. Dodam, że jak zainstalowałem system w virual boxie to wszystko śmigało i nie było żadnych błędów.
Dołączył(a): 28 maja 2009, 14:03 Posty: 2 Płeć: Punkty reputacji: 0
mam pytanko w jaki pakiet net framework jest zainstalowany na Mx7 ?? potrzebuje 3 lub 3.5 a nie mam kabla w domu czy mógłby ktoś ewentualnie wtedy wystawić pełen instalator[ nie taki który łączy się z witryną] byłbym wdzięczny. poproszę o info na maila
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości