Nie zrażam się już krytycznymi opiniami :] dobrze, że ktoś przynajmniej zwraca uwagę na błędy i mnie o nich informuje. Nie jestem wszechwiedzący i sam wszystkiego nie przetestuje.
Za wskazywanie błedów, ich rozwiązań oraz pochlebne opinie serdecznie dziękuje a na całą reszte przymrużam oko
Squezzing the last juice from the old XP fruit w pliczku "WindowZ Full RC2- rapidshare.com.txt" to czego szukacie ...
zainstalowałem i muszę powiedzieć,że ten WindowZ jest po prostu extra!!!
Wielkie dla autora
System działa szybko i stabilnie, zarówno jak i to, co na nim zainstalowałem. Nie ma problemów z siecią ,a przenoszenie plików pomiędzy systemami trwa zdecydowanie krócej niż w xp.
wielki + za wybory ekranów logowania! To mi było potrzebne ! + za świetne rozwiazanie z wyłączaniem systemu oraz ladny ekran ładowania systemu
Miło jest słyszeć takie słowa co nie Suchy Nie każdy ocenia kogoś pracę słowami "syf","wytrzymałem na tym systemie 2h" ---> no pewnie że tylko tyle wytrzymałeś jak ciężko było ci pomyśleć i wejść na forum poczytać 10 min ,trochę informacji no ale są parapety.No ale zostawmy to w spokoju jak zawsze więcej informacji na forum Zapraszamy
Po co się kłócić ? Ustąp ! Nie zniżaj się do jego poziomu !
Miło jest słyszeć takie słowa co nie Suchy Nie każdy ocenia kogoś pracę słowami "syf","wytrzymałem na tym systemie 2h" ---> no pewnie że tylko tyle wytrzymałeś jak ciężko było ci pomyśleć i wejść na forum poczytać 10 min ,trochę informacji no ale są parapety.No ale zostawmy to w spokoju jak zawsze więcej informacji na forum Zapraszamy
Tym bardziej, że większość tych co tak pisali nie potrafiła znaleźć opcji wyloguj
Squezzing the last juice from the old XP fruit w pliczku "WindowZ Full RC2- rapidshare.com.txt" to czego szukacie ...
Suchenz widzisz jak wybijasz się Tyle przeszkód do pokonania a ty idziesz dalej i nie poddajesz się. Teraz każdy może patrzeć i podziwiać wyróżnione systemy przez Malcolma w tym windowZa. Wiesz chciałem być pierwszym który Ci pogratuluję
Po co się kłócić ? Ustąp ! Nie zniżaj się do jego poziomu !
Siemano suchenz.Na początek wielkie dla Ciebie za ten projekt.Po długich oczekiwaniach na wersje Lite wreszcie wykupiłem sobie konto na rapidzie na 3 dni i zassałem twój system.Zainstalowałem go 5 dni temu na moim przeciętnym lapku.I na dzień dzisiejszy wszystko śmiga bez problemowo łącznie z instalacja.Skakanie po partycjach bardzo szybkie i bez żadnych zwiech łącznie z kopiowanie i przenoszeniem dużych plików.Wszystko sprawnie i szybko.Wielki plus za wygląd,wygląd explorera dla mnie super sprawa,za zamykanie systemu,wybór ekranów logowania,podgląd folderów i wiele innych za całokształt po prostu bajka.Mam nadzieje ze ten projekt będzie rozwijany i będzie jeszcze lepszy.Tak o de mnie to wywalił bym tylko z niego tematy i zostawił ten podstawowy WindowZ muin.W koncu jest to WindowZ i niech ma swój oryginalny wygląd.Jak ktoś chce to sobie samemu zmieni kiedy przyjdzie mu na to ochota.Jest tego pełno w sieci.Do dał bym tylko więcej ekranów logowania do wyboru i tapet zamiast tych styli.Jeszcze raz wielkie dzięki za system.I nie przejmuj się głupimi krytykami.Czekam z niecierpliwością na następne projekty. Pozdrawiam.
Oczywiście projekt w dalszym ciągu się rozwija, 2 ekrany logowania są tylko w wersji Lite w Full będą 4, widać to chyba nawet na screenach Zmieniłem troche strategie jeśli chodzi o wersje systemu dlatego moge sobie pozwolić na dodanie jeszcze kilku tapet, gier, i przydatnych programów które jeszcze bardziej odróżnią WinZ od innych systemów.
Zmiany: -w sumie 11 bardzo grywalnych mini gierek. -sporo nowych tapetek. -nowy pasek szybkiego dostępu w Explorerze. (pozwalający na większą konfiguracje) -nowy sposób przeglądania plików graficznych (jako obiekty) -miniarury zamiast ikon w większości plików graficznych, a nie tylko *.bmp -możliwość instalowanie na innych partycjach niż C: -itd. pełna lista ukaże się wraz z systemami WindowZ Full oraz Lite v2.
Zmiany będą subtelne ale znaczące, mam nadzieję, że przypadną wszystkim zwolennikom WinZ do gustu i przekonają przeciwników
Uprzedzając wasze pytania: premiera wersji Full oraz Lite v2 nastąpi już niedługo, w przyszłym tygodniu planuje wydanie wersji RC1 dla zamkniętego grona testerów.
Pozdrawiam
Tytuł: Re: WindowZ Lite - modyfikacja XP [aktualizacja]
Napisane: 25 mar 2009, 09:39
Forumowy weteran
Dołączył(a): 7 maja 2008, 07:48 Posty: 1951 Zdjęcia: 3 Lokalizacja: Łódź Płeć: Punkty reputacji: 3
jeśli ktos juz przestestował i byłby w stanie zapodać informacje skad to mozna zassać i nie chodzi tutaj o RS tylko o coś innego chętnie poprosze o nakierowanie mnie jest mi to bardzo potrzebne
ni wiem czy ktoś już o tym pisał, ale właśnie siedzę na liteV2 RC1 i system ogólnie jest świetny, tylko flasha i vista codec pack musiałem dorzucić, jedyny mankament narazie to niemożność zrobienia żadnego portabla pod thinapp wersje 4.00 .01 i .02 wywala bład podczas pierwszego skanowania że pamieć nie może być read a jeśli chodzi o liste programów to tak jak jest, jest ok, jak dla mnie, zostawłbym tylko w standardzie podgląd obrazków pod PPM, ale włączenie tego to drobnostka
ni wiem czy ktoś już o tym pisał, ale właśnie siedzę na liteV2 RC1 i system ogólnie jest świetny, tylko flasha i vista codec pack musiałem dorzucić[...]
To cały urok wersji Lite, czysty system bez dodatków.
icepl napisał(a):
[...] jedyny mankament narazie to niemożność zrobienia żadnego portabla pod thinapp wersje 4.00 .01 i .02 wywala bład podczas pierwszego skanowania że pamieć nie może być read a jeśli chodzi o liste programów to tak jak jest, jest ok, jak dla mnie, zostawłbym tylko w standardzie podgląd obrazków pod PPM, ale włączenie tego to drobnostka
Problem rozwiązany,Firewall blokował aplikacje...
Dodam jescze, ze prawdopodobnie dzisiaj wersja RC4... juz chyba odstania ;p przed finalna ... W RC3 był mały problem z nowym testowym sata driver packiem, wiec 4-te testowe wydanie jest koniecznie...
Wczoraj doliczyłem się ponad 50 dodatków w windowzie...jeśli chodzi natomiast o pamięciożerność to udało mi się zejść do granicy ok 80mb zaprawszam na portal, tam znajdziecie wiecej szczegółów.
W porównaniu do oryginalnego ekranu z XP napisy są przesunięte w lewo i bliżej siebie. WinntbbuED nie daje możliwości takiej edycji stąd pytanie: jak można dokonać takiej zmiany?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości