Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie 
Teraz jest 9 wrz 2010, 21:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Shell32 - problem przy instalacji
PostNapisane: 30 paź 2008, 16:41 
Początkujący
Początkujący

Punkty reputacji: 0
Witam. Wiecie już, że moje posty to przede wszystkim... problemy :E Nie zdziwi was chyba, że mam kolejny ale na pocieszenie ostatni już problem. Przy instalacji Windowsa mojej roboty, a dokładniej podczas ładowania plików do instalacji jeszcze w niebieskim ekranie, wyskakuje mi pod koniec błąd, że plik shell32.dll nie mógł zostać skopiowany, ponieważ nie jest poprawnym obrazem systemu windows. Plik zmodyfikowałem w nieco nietypowy sposób. Najpierw ikony i inne modyfikacje systemu wgrałem na swoim systemie a nie na płytce do mojej windy. Następnie z katalogu C:\Windows Skopiowałem plik shell32, który był już w ten sposób zmodyfikowany i poleceniem makecab przerobiłem go w bibliotekę DL_ po czym zamieniłem z plikiem na płytce do mojej windy. Czy taki sposób mógł wpłynąć na wyskakiwanie błędu? Jeżeli tak to czy muszę robić od nowa normalnym sposobem czy da się zrobić tak, aby działało, czy rozmiar tego pliku (w moim przypadku ok 15 megabajtów) ma znaczenie, a jeśli tak, to jaki może być maksymalny rozmiar pliku? Tradycyjnie zaznaczam że wypowiedzi typu "poszukaj sobie w googlach" nie chcę tu widzieć, bo już szukałem. Szukałem równierz na forum i nie znalazłem ale jeżeli przeoczyłem jednak topic, w którym ten problem był opisany to przepraszam. Z góry thx za odpowiedź.

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail Galeria Blog użytkownika 
 Tytuł: Re: Shell32 - problem przy instalacji
PostNapisane: 30 paź 2008, 19:28 
Zaawansowany
Zaawansowany

Zdjęcia: 4
Punkty reputacji: 3
Jeśli chodzi o plik SHELL 32 to faktycznie jest troche duży , u mnie ma rozmiar 7.40 mega na płycie instalacyjnej, a na zainstalowanym systemie zajmuje 24mega.
Spróbuj jeszcze raz skompresować plik który przerobiłeś tym programem
Tu masz link do niego http://odsiebie.com/pokaz/856264---b084.html :mod:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail Galeria Blog użytkownika 
 Tytuł: Re: Shell32 - problem przy instalacji
PostNapisane: 3 lut 2010, 22:40 
Użytkownik
Użytkownik

Zdjęcia: 7
Punkty reputacji: 1
spakuj go shell32.dll w exPanderze i bedzie wszystko OK!!! :)

Zobacz profil Wyślij e-mail Album osobisty Blog użytkownika 
Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]