Witaj

Zbiórka na utrzymanie serwera oraz Domeny!

ZOBACZ

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie 
Teraz jest 12 mar 2010, 03:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Regulamin działu

Pamiętaj, że w celach znalezienia przyczyny błędnego działania Twojej przeróbki bardzo pomocne jest załączenie pliku 'poprzednia sesja.ini'
Znaleźć go możesz w katalogu \nLite\Presets.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nlite i inne pytania
PostNapisane: 7 lut 2010, 22:24 
Stały uczestnik
Stały uczestnik

Punkty reputacji: 1
Witam wszystkich

:hello:

Jestem w tym totalnie zielony , ostatnio postanowiłem zmodyfikować windowsa dla własnych potrzeb . Ściągnąłem Nlite i odpalilem system . Do tej pory myslalem , ze prawie wszystko robi się owym Nlite , jednak ku memu zdziwieniu Nlite ma tylko podstawowe opcje. Tak więc moje pytania są następujące :
1. Jakimi programami muszę edytować system ? oprocz Nlite rzecz jasna.
2. Widziałem spisy plików , które "odpowiadają za jakąś czynność" , te pliki czym odtworzyć ? chodzi mi o to : pliki-ktore-mozna-edytowac-t958.html

Najlepiej by było , jakby jakiś uprzejmy użytkownik (albo nie uprzejmy , ktory chce po prostu nabic posta :D ) powiedział mi jakie programy muszę posiadać by w ogóle zacząć modyfikować windows . Narazie wiem tylko o Nlite i natknąłem się na ResHacker.

Aha , czym wrzucać addony i tweaki do systemu ?

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail Galeria Blog użytkownika 
 Tytuł: Re: Nlite i inne pytania
PostNapisane: 7 lut 2010, 22:29 
Moderator
Moderator

Zdjęcia: 16
Punkty reputacji: 22
:dot:

Jak nie znalazłeś w FAQ to jest cały dział o modyfikacji.. w miarę wszystko jasno opisane.... Każda czynność, jakiś szczegół.. tutoriale... wszystko jest... tylko trzeba poświecić czas na szukanie i poczytanie...

A żeby wyłozyc wszystko na tacy to troche jest tego...

ObrazekObrazek

PostNapisane: 7 lut 2010, 22:36 
Stały uczestnik
Stały uczestnik

Punkty reputacji: 1
szukałem w dziale o Modyfikowaniu Windows XP , ale tam tego jest tyle , ze i tak nic nie kojarze . Patrzyłem i załóżmy jest temat o modyfikowaniu bootscreena - no ok zobacze , i teraz pojawia się problem bo autor w odpowiedzi otrzymuje np . lokalizacje pliku odpowiadajacego za bootscreena ...no super , tyle ze ja nie wiem jakim programem to odpalic , czy zrobic to po modyfikacji Nlitem , moze przed itp.... . Ja nie chce wszystkiego na tacy , ustaw SilenS poziom Hard a moze sobie poradzę , tyle ze ja tego działu o modyfikacji nie ograniam i nie wiem gdzie co tam jest upchane

EDIT : idę spać :E , zajrze jutro

Obrazek

PostNapisane: 7 lut 2010, 22:41 
Moderator
Moderator

Jeśli Ci taką trudność sprawia poszukanie i czytanie ze zrozumieniem... i jakos przetworzyć na swoje rozumowanie jakaś informacje to po co się zabierasz za modyfikowanie systemu... bo tam tak samo musisz pomyśleć... czytasz widzisz co trzeba zrobić a nie wiesz jakim programem.. chyba jak coś opisane to jest i opisany jaki program i jak robić po kolei... od tego są tutoriale "dla zielonych".

Ja ze swojej strony polecam :arrow: modyfikacja-windows.html

Sam byłem ciemna masa.. ale jakoś doczytałem sie i jakoś ogarnąłem.. mimo że na początku sam nic nie wiedziałem o co w ogóle chodzi...

ObrazekObrazek

PostNapisane: 7 lut 2010, 22:47 
Stały uczestnik
Stały uczestnik

Zdjęcia: 0
Punkty reputacji: 6
Czytaj...czytaj....i czytaj jeszcze wiecej !
Nikt z Nas nie posiadl wiadomosci nt. integracji - przerobek w jeden dzien czy tydzien; to bierze czas. Sam sie bawie w to od 2007 i dalej mam mnostwo "?"

Microsoft Windows 7 RTM All-In-One 32Bit & 64Bit PL + najlepszy Aktywator na moim chomiku :cool: Never argue with an idiot. They drag you down to their level and then beat you with experience
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail Album osobisty Blog użytkownika 
PostNapisane: 24 lut 2010, 16:04 
Początkujący
Początkujący

Zdjęcia: 5
Punkty reputacji: 0
odpowiem bo wiekszość ma to gdzies potrzebne ci takie programy jak:
pexplorer,exescope,ResHacker,expander do pakowania,HEXEdytor,regshot, to są te do edytowania plików. stylebulider do obróbki stylów,makler addon do robienia addonów,cd autorun do robienia autoruna naszego windowsa,na razie ci to wystarczy reszte znajdziesz na forum.

Zobacz profil Wyślij e-mail Album osobisty Blog użytkownika 
PostNapisane: 24 lut 2010, 16:18 
Moderator
Moderator

@pitosz.
Nie to że wszyscy mają to gdzieś, po prostu forum jak i dział o modyfikacji WIn XP jest juz moim zdaniem w pełni rozwiniete, opisane.. więc jeśli ktos się zabiera do modowania systemu.. wiec chyba sam co chce zrobic patrząc na inne modyfikacje czy coś i szuka, przetwarza informacje... w kazdy tutku na temat jakiejś poszczególnej czynności jest napisany jaki soft do tego co i jak... ale jak wali się prosto z mostu że sie nic nie znalazło na forum czy FAQ poswiecone modyfikacji czeka się na wyłożenie wszystkiego na tacy no to sorry... smiech na sali... jakby mało tego było...

Ten kto juz ma za soba modyfikacje wie sam najlepiej że samemu trzeba odjsc do problemów a w razie na prawde zgrzytów pisać..

Musiałem się wypowiedzieć bo juz było pare takich userów typu.. co trzeba jak trzeba i co potrzeba.. ale jest już to na forum jasno i wyraznie napisane ;)

ObrazekObrazek

PostNapisane: 24 lut 2010, 20:59 
Doświadczony
Doświadczony

Zdjęcia: 4
Punkty reputacji: 2
Zgadzam się z tobą SilenS jest tyle tego na forum o modach tylko czytać :dot:

Obrazek
Obrazek
Obrazek