Pamiętaj, że w celach znalezienia przyczyny błędnego działania Twojej przeróbki bardzo pomocne jest załączenie pliku 'poprzednia sesja.ini' Znaleźć go możesz w katalogu \nLite\Presets.
Jestem w tym totalnie zielony , ostatnio postanowiłem zmodyfikować windowsa dla własnych potrzeb . Ściągnąłem Nlite i odpalilem system . Do tej pory myslalem , ze prawie wszystko robi się owym Nlite , jednak ku memu zdziwieniu Nlite ma tylko podstawowe opcje. Tak więc moje pytania są następujące : 1. Jakimi programami muszę edytować system ? oprocz Nlite rzecz jasna. 2. Widziałem spisy plików , które "odpowiadają za jakąś czynność" , te pliki czym odtworzyć ? chodzi mi o to : pliki-ktore-mozna-edytowac-t958.html
Najlepiej by było , jakby jakiś uprzejmy użytkownik (albo nie uprzejmy , ktory chce po prostu nabic posta ) powiedział mi jakie programy muszę posiadać by w ogóle zacząć modyfikować windows . Narazie wiem tylko o Nlite i natknąłem się na ResHacker.
Dołączył(a): 2 sie 2009, 14:06 Posty: 1320 Zdjęcia: 27 Lokalizacja: Szczecin Płeć: Punkty reputacji: 30
Jak nie znalazłeś w FAQ to jest cały dział o modyfikacji.. w miarę wszystko jasno opisane.... Każda czynność, jakiś szczegół.. tutoriale... wszystko jest... tylko trzeba poświecić czas na szukanie i poczytanie...
A żeby wyłozyc wszystko na tacy to troche jest tego...
szukałem w dziale o Modyfikowaniu Windows XP , ale tam tego jest tyle , ze i tak nic nie kojarze . Patrzyłem i załóżmy jest temat o modyfikowaniu bootscreena - no ok zobacze , i teraz pojawia się problem bo autor w odpowiedzi otrzymuje np . lokalizacje pliku odpowiadajacego za bootscreena ...no super , tyle ze ja nie wiem jakim programem to odpalic , czy zrobic to po modyfikacji Nlitem , moze przed itp.... . Ja nie chce wszystkiego na tacy , ustaw SilenS poziom Hard a moze sobie poradzę , tyle ze ja tego działu o modyfikacji nie ograniam i nie wiem gdzie co tam jest upchane
Dołączył(a): 2 sie 2009, 14:06 Posty: 1320 Zdjęcia: 27 Lokalizacja: Szczecin Płeć: Punkty reputacji: 30
Jeśli Ci taką trudność sprawia poszukanie i czytanie ze zrozumieniem... i jakos przetworzyć na swoje rozumowanie jakaś informacje to po co się zabierasz za modyfikowanie systemu... bo tam tak samo musisz pomyśleć... czytasz widzisz co trzeba zrobić a nie wiesz jakim programem.. chyba jak coś opisane to jest i opisany jaki program i jak robić po kolei... od tego są tutoriale "dla zielonych".
Dołączył(a): 28 lis 2008, 03:03 Posty: 289 Zdjęcia: 2 Lokalizacja: Chicago, IL Płeć: Punkty reputacji: 8
Czytaj...czytaj....i czytaj jeszcze wiecej ! Nikt z Nas nie posiadl wiadomosci nt. integracji - przerobek w jeden dzien czy tydzien; to bierze czas. Sam sie bawie w to od 2007 i dalej mam mnostwo "?"
Microsoft Windows 7 RTM All-In-One 32Bit & 64Bit PL + najlepszy Aktywator na moim chomiku Never argue with an idiot. They drag you down to their level and then beat you with experience
Dołączył(a): 24 sty 2009, 20:42 Posty: 48 Zdjęcia: 7 Lokalizacja: Przed Monitorem:D Płeć: Punkty reputacji: 1
odpowiem bo wiekszość ma to gdzies potrzebne ci takie programy jak: pexplorer,exescope,ResHacker,expander do pakowania,HEXEdytor,regshot, to są te do edytowania plików. stylebulider do obróbki stylów,makler addon do robienia addonów,cd autorun do robienia autoruna naszego windowsa,na razie ci to wystarczy reszte znajdziesz na forum.
@pitosz. Nie to że wszyscy mają to gdzieś, po prostu forum jak i dział o modyfikacji WIn XP jest juz moim zdaniem w pełni rozwiniete, opisane.. więc jeśli ktos się zabiera do modowania systemu.. wiec chyba sam co chce zrobic patrząc na inne modyfikacje czy coś i szuka, przetwarza informacje... w kazdy tutku na temat jakiejś poszczególnej czynności jest napisany jaki soft do tego co i jak... ale jak wali się prosto z mostu że sie nic nie znalazło na forum czy FAQ poswiecone modyfikacji czeka się na wyłożenie wszystkiego na tacy no to sorry... smiech na sali... jakby mało tego było...
Ten kto juz ma za soba modyfikacje wie sam najlepiej że samemu trzeba odjsc do problemów a w razie na prawde zgrzytów pisać..
Musiałem się wypowiedzieć bo juz było pare takich userów typu.. co trzeba jak trzeba i co potrzeba.. ale jest już to na forum jasno i wyraznie napisane
odpowiem bo wiekszość ma to gdzies potrzebne ci takie programy jak: pexplorer,exescope,ResHacker,expander do pakowania,HEXEdytor,regshot, to są te do edytowania plików. stylebulider do obróbki stylów,makler addon do robienia addonów,cd autorun do robienia autoruna naszego windowsa,na razie ci to wystarczy reszte znajdziesz na forum.
o nie sądziłem , ze ktos pomoże ale jednak...
+ masz za to
aa i sluchaj czy mam uzyc nlite'a przed tymi modyfikacjami progamami wyzej , czy na koncu ? czy to nie ma znaczenia ?
Najpierw okrajasz system w nlite, potem dodajesz łatki, addony, tweaki. Na końcu dopiero edytujesz wybrane pliki reshackerem lub restoratorem.
No nie powiedziałbym najpierw Integrujesz Poprawki, ,wmp,directx,ie, HFSLIPEM bo w nLite mogą być problemy tak jak to było u mnie potem odchudzasz a reszta to tak jak napisał Severus
Dołączył(a): 12 lip 2008, 16:58 Posty: 2111 Zdjęcia: 12 Lokalizacja: Na Krańcu Procka ™ Płeć: Punkty reputacji: 3 Ostrzeżenia: 1
co za roznica co sie zrobi najpierw ? ja np. latki dodaje na koncu
@ExtremeVIR opcja szukaj nie boli, a jak bys poczytal forum zamiast dostawac wszystko na tacy, bys sie dowiedzial wiecej szczegolow jak modyfikowac itp.
Jak usuniesz usługi jakieś to po co próbować zintegrować później poprawki do nich?? Tak na logikę nawet w nlite jest najpierw integracja, a później usuwanie
Dołączył(a): 24 sty 2009, 20:42 Posty: 48 Zdjęcia: 7 Lokalizacja: Przed Monitorem:D Płeć: Punkty reputacji: 1
SilenS !!!
nie chodziło mi dosłowie cytuje"odpowiem bo wiekszość ma to gdzies"poprostu ze nikt kontretnie nie odpowiedział ,pomogłem gościowi bo inni nie chcieli napisać,jak to żle przyjąłeś to sorrky za to.napisanie mi zajeło to chwilke a komuś sie przydało.Wiem ze na forum jest tego mase odpowiedzi ale nie raz trzeba przymknać oko na to i napisać:)Pozdro ALL.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości