Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie 
Teraz jest 8 wrz 2010, 07:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Opisując problem koniecznie napisz jakiej wersji MX'a on dotyczy. Podaj także konfigurację sprzętową komputera na jakim pojawia się dany problem.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Integracja płytki z systemem
PostNapisane: 6 mar 2010, 21:52 
Nowy
Nowy

Punkty reputacji: 0
Witam, posiadam zainstalowanego Windowsa MX7 i podczas instalacji różnych programów itp. często wyskakuje mi informacja "włóż teraz dysk Dysk CD-ROM dodatku Service Pack 3 systemu". Oczywiście płytki z której był instalowany system nie przyjmuje. Jak mogę zintegrować system z Windowsem z płytki?

Zobacz profil Wyślij e-mail Galeria Blog użytkownika 
 Tytuł: Re: Integracja płytki z systemem
PostNapisane: 7 mar 2010, 17:34 
Początkujący
Początkujący

Może spróbuj włożyć płytkę z samym ściągniętym i nagranym SP3,albo wgraj powtórnie SP3 bo pewnie jakiś pliczek masz uszkodzony-tylko przed instalacją powtórną trzeba prawdopodobnie odinstalować to co jest a jak to zrobić? nie wiem i też czekam na pomoc pt. "jak odinstalować SP3 z MX8"-bo ja potrzebuję mieć SP2 ale spróbuję wgrać jedno na drugie może się nie pogryzą myślę tylko że dostanę odpowiedż systemu że mam nowszą wersję (czyli SP3) i nie przyjmie po prostu.

PostNapisane: 7 mar 2010, 20:53 
Moderator
Moderator

przede wszystkim sa już nowsze modyfikacje XP, po drugie wystarczy w rejestrze zmienic jedną wartość, by system podawał się jako z SP2 jesli potrzebujesz koniecznie. Choć prawda jest taka, że wszystko co wymaga sp2 musi pójść na SP3 i nie ma sensu odinstalowywać SP3. Wgrywanie jednego na drugie nie jets mozliwe. Można ew. z poziomu dodaj usuń programy, jeśli tam w aktualizacjach widnieje sp3, usunąć.

Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 10 mar 2010, 23:26 
Początkujący
Początkujący

Do Przyjaciel i nie tylko TEN TEKST PRZENIOSŁEM Z MOJEGO POSTU pt "PROBLEM Z INSTALACJĄ TechniSat" To jest zarówno MX7 jak i MX8 (obydwa mają zaimplementowany SP3) w/g instrukcji przed instalacją sprawdziłem sumy kontrolne i jest O.K problem jest z SP3 i tylko to bo jak na XP PROF. doinstalowałem SP3 to TechniSat 2 też nie zadziała po prostu potrzebuje do pracy zainstalowania jakichś swoich serwerów które są niczym innym jak programami które wspomagają jego pracę,ale to zostawmy nie każdy ma tak stary sprzęt jak mój.
JAK ODINSTALOWAĆ ALBO UŚPIĆ SP3-oto jest pytanie zasadnicze bo stara grafika GE FORCE 4 MX440 też robi fikołki przy SP3 a przy SP2 już jest dobrze -ale na to znalazłem myk i działa jednak nie chcę w systemie SP3 chcę SP2.
Jeśli do XP PROF. doinstalowuję SP3 to mam go w dodaj/usuń,i sprawa jest prosta.
W MX7 i MX8 nie wiem jak pozbyć się tego paskudztwa które waży tonę a w sumie nic mi nie daje :wleb: :wleb:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]