Taka niby przerobka XP dolaczona do Eee... Ale w sumie to zwykły XP Home dodatkowo jeszcze obklejony dodatkami (preinstalowany skype, bajerki do zmiany rozdzielczosci dodatkowymi przyciskami, aplikacja do EeeStorage i wiele innego śmiecia... Wszystko to zajmuje pożal się boże 3,79 GB i jest dołączone na DVD...
Po zainstalowaniu zjada 2,5 GB i tak malutkiego dysku... Dla mnie to kompletna porażka... Ale jak ktoś chce mogę to gdzieś uploadnąć... (jak by chciał ktoś to to przerabiać)
Dołączył(a): 4 maja 2008, 19:46 Posty: 355 Zdjęcia: 2 Płeć: Punkty reputacji: 2
Premiera koło piątku - soboty. Wersja RC...Proszę niemarudzić że system nie ma zmienionego bootscreena czy logonscreena wszystko jest robione pod wydajnośc a nie pod wygląd...W sumie można go upiekszyć, ale co za dużo to niezdrowo.
WinEEE - Pierwszy system dedykowany laptopom Asus EEE! -
OCB ? O to biega że jesli robicie moda to nie z XP a z oryginału Eee Microsoftu. I ew. do niego dodać jakieś bajery. Wtedy byłby prawdziwy Eee a tak ? Xp lite.
mam pytanko - czy bedzie sidebar - jak w MXie? Mysle ze to przydatny tool, szczególnie do takiej przenoski jak eee... no i mam nadzieje ze HybridEngine tez bedzie w paczce - zmiana predkosci pod guzikiem to w sumie konieczna sprawa...
No wlasnie tez mam teraz MXa - i wlasnie na 1024x600 fajnie sidebar sie wpasowuje... wskaznik uzycia proca, pamieci, zegar, zapelnienie dysków i kalendarz - spoko sie mieszcza - i nabierzaco widze co i jak - moim zdaniem spoko sprawa... - jak komu nie pasi nie musi sobie wlaczac, ale dobrze by bylo jakby bylo w kompilacji.
ale nie bedzie bo kazdy moze sobie doinstalowac a to nie ma byc sytem jak mx tylko maly wydajny sytem dla eee z malym monitorkiem
Kazdy moze sobie doinstalowac... ciekawe to, bo jakos nie moge samodzielnej "instalki" sidebara microsoftu do XP znalezc nigdzie - szczerze powiedziawszy nie wiem jak to malkolmix zrobil w MX... jak masz jakies zrodlo skad to sciagnac to bede wdzieczny
...poza tym nie widze sensownych przeciwskazan do wrzucenia sidebara, na tej zasadzie po co wogole srodowiko graficzne, tylko zasmieca pamiec i proca - ale jak tam stryjenka uwaza...
Nie bede sie tu z kolega sprzeczal bo to niegrzecznie, tak samo jak i cytowac siebie samego - ale pytalem wyraznie o sidebara microsoftu a nie jakiestam kopie i podróbki... google tez mam - dziekowac
Tez nie ma co z tego EEE robic takiego niewydola, zby z wszystkiego system okrawac - zapitalaja te laptoki az milo, jeszcze do niedawna przecientny lapek chodzil z taka sama, czy mniejsza predkoscia, nikt nie marudzil i instalowal co popadlo - w sklepie w firmie jeszcze mamy w ofercie acery na celeronach, z vista - ktore do eee w predkosci nie dorastaja nawet. Sprzedaz czegos takiego powinna byc juz karana od dawna, ale to inna sprawa. Plizz plizz - rozwazcie chociaz wrzucenie sidebara do "paczki dla zainteresowanych" o której Paula wspominala...
jak to nie oryginalny ? 99.9% oryginał jedynie przystosowany do pracy z XPekiem (taki Visgroza ported, jak Windows Mail, gierki z visty, narzędzie wycinanie itd.) - tyle ze to nie jest jak WMP11, Mikro-Miękki nie przygotował wersji specjalnej dla XP, ale zrobili to panowie z ALKY, falling leafs i wyżej wymieniony Ricktendo64
PS: Wersja XP Sajber Edition 4 Eee na razie nadal w przygotowaniu, zostało jeszcze przystosowanie do instalki z pendrajwa, stworzenie setupa (taki pomysł mam fajny), ogólnie rozpędzę się jak dostanę neostradę (nawet iPlus coś trzepnął i łapie tylko GPRS)
Bo coś poszło nie tak... I nie wiem czy to wina instalki czy MultiBoot`a (podejrzewam to pierwsze, bo wcześniej też używałam MultiBoota do tworzenia instalki i problemu nie było)
Tak więc jak w poprzedniej becie system pochłaniam 65 MB RAMu, to teraz nie wiadomo dlaczego 170... Nie załadowała się oryginalna tapeta, nienaturalnie długo komputer się wyłącza itd.
Za to jest to już wersja zrobiona na home i prawidłowo przeszła autoryzację (na kluczu z Eee), działają zintegrowane sterowniki do WiFi.
Widać jak zawsze poprawienie jednych błędów powoduje inne.
Niestety, ale czegoś takiego raczej nie ma sensu wypuszczać na światło dzienne. Jak produkt będzie sprawiał mniej problemów to się nim podzielimy... (o szczegóły techniczne proszę pytać Korni007, bo to on się tym zajmuje, a nie ja...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości